Blog

RSS

L'equip del programa de ràdio "No es un día cualquiera" visita el Museu Escolar de Pusol

29-10-2018


L'equip del programa de ràdio

Els dies 6 i 7 d'octubre, el programa “No es un dia cualquiera”, de Ràdio Nacional d'Espanya, es va emetre des del Centre de Congressos d'Elx. Convidat pel Consell Regulador de la Denominació d'Origen de la Granada Mollar d'Elx, l'equip del programa es va desplaçar fins a la nostra ciutat amb motiu de l'inici de la campanya d'aquesta fruita.


Encapçalats per la seua directora, la periodista Pepa Fernández, el programa es va fer eco de les propietats d'aquesta varietat de magrana, l'única que ostenta denominació d'origen protegida. Des de “No es un día cualquiera” es van donar a conèixer multitud d'aspectes d'aquest producte, des de les diferents tècniques empleades per a pelar-ho, fins a les ocupacions que suposa per al sector. Encara que aquesta magrana porta el nom de la nostra ciutat, la seua producció es reparteix per desenes de municipis del sud d'Alacant.

Però no tot va ser treball per als responsables del programa. En la seua ajustada agenda, van fer un buit per a visitar el Museu Escolar de Pusol, on van tenir l'oportunitat de conèixer la cultura tradicional d'Elx i el seu entorn. Al costat d'ells, vam recórrer les sales del Museu, explicant aquelles manifestacions culturals que més els van sorprendre, com els treballs de la palmera o del cànem; també es van mostrar molt interessats pels antics comerços del carrer de El Salvador: el kiosc de Rico, la tenda de Monferval i les jugueteríes.


En les pròpies instal·lacions del Museu es va fer una exhibició de pujada a la palmera i de trenat de palmell blanc, gràcies a la col·laboració d'Antonio i Mariví, professionals i amics amb els quals sempre estarem en deute i als quals des d'ací volem agrair el seu esforç i amabilitat.Com a fi de festa, en el menjador del Museu Escolar es va preparar un sopar fred que va ser a càrrec del Restaurant Martino. Es van servir productes típics d'Elx, que tots van degustar i, com no podia ser d'una altra manera, van ponderar. En resum, durant la seua estada en el Museu, van poder conèixer l'origen i les característiques d'aquesta experiència pedagògica, inclosa per la Unesco en el Registre de Pràctiques Excel·lents en Matèria de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.


Autor: Rafael Martínez, director de la Fundació Projecte Pusol




 

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top